Πρώτη φορά σεξ; Tips & Tricks!

πρώτη φορά σεξ

Η πρώτη φορά που κάνουμε σεξ είναι σημαντική για τους περισσότερους από εμάς. Ανοίγεται ένας νέος κόσμος μπροστά μας, περνάμε στην επόμενη φάση του μεγαλώματος μας, πιθανό να έρθουμε πιο κοντά με τ@ σύντροφο μας και μαθαίνουμε καλύτερα το σώμα μας.

Ωστόσο, όλοι προβληματιζόμαστε και αγχωνόμαστε για την πρώτη μας φορά. Πόσο θα κρατήσει; Θα πονέσει; Θα είμαι καλ@; Θα μ’αρέσει; Θα αρέσω; Η αγωνία μπορεί να μετριαστεί με κατάλληλη ενημέρωση και σωστή προετοιμασία. Παρακάτω θα βρεις tips για να κάνεις την πρώτη σου φορά μια όμορφη εμπειρία.

  1. Μίλα για αυτό

Είτε είναι με τα μεγαλύτερα αδέρφια/ ξαδέρφια σου, κάποιο πιο έμπειρο φίλο (που ξέρεις ότι έχει σεξουαλικά υπεύθυνη συμπεριφορά), με τον ιατρό σου, τους γονείς σου -αν έχεις την άνεση- το να μιλήσεις για αυτό μπορεί να σε βοηθήσει. Το πότε κάποιος θα κάνει σεξ πρώτη φορά είναι αποκλειστικά και μόνο δική του απόφαση, αλλά η μετατροπή της σκέψης σε λόγο συμβάλλει στο να επεξεργαστείς την απόφαση σου καλύτερα, ώστε να είσαι σίγουρ@ για σένα. Το να νιώσεις άνετα να μιλήσεις για αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τυχόν ερωτήσεις που σε απασχολούν και να πάρεις τις κατάλληλες απαντήσεις.

 

  1. Να είσαι προετοιμασμέν@

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι η πρώτη σου φορά θα βγει εντελώς φυσικά και δε χρειάζεται να κάνεις κάτι…απλά θα έρθει. Μμμμμναι. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις προετοιμαστεί πιο πριν ανεξάρτητα με τη στιγμή που θα προκύψει. Μπορείς να ενημερωθείς γύρω από την ερωτική πράξη (το πορνό δε θεωρείται ενημέρωση, πίστεψε με δεν θα είναι καθόλου έτσι η σεξουαλική σου ζωή), πρέπει να ενημερωθείς γύρω από την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), την ανατομία των γεννητικών οργάνων, τις ερωτογενείς ζώνες κλπ. Έπειτα, εξασφάλισε ότι έχεις μαζί σου τα απαραίτητα (προφυλακτικά, λιπαντικά). Αν είσαι το άτομο που θα διεισδύσει μπορείς να δοκιμάσεις την εφαρμογή του προφυλακτικού μόνο σου πρώτα.

 

  1. Κατανόησε τον όρο «Συναίνεση»!

Το πιο σημαντικό πράγμα στο σεξ, είτε είναι η πρώτη, είτε η 200η φορά που το κάνεις είναι να έχεις συναίνεση. Η συναίνεση θα πρέπει να είναι λεκτική και ενθουσιώδης. Τίποτα λιγότερο.

Για να το αντιληφθούμε καλύτερα, σου παραθέτω εδώ πράγματα που ΔΕΝ είναι συναίνεση:

  • Το «Όχι» και το «Δεν ξέρω» ΔΕΝ είναι συναίνεση
  • Αν το άτομο που είσαι μαζί δεν έχει τις αισθήσεις του ή βρίσκεται σε ευάλωτη ψυχική κατάσταση (μεθυσμένο, υπό επήρεια ουσιών) ΔΕΝ μπορεί να δώσει συναίνεση
  • Αν ένας σύντροφος λέει ότι θα χρησιμοποιήσει προστασία κατά τη διάρκεια του σεξ και τελικά δεν το κάνει, ΔΕΝ είναι συναινετική πράξη

Η συναίνεση πρέπει επίσης να είναι ακριβής. Έχεις το δικαίωμα να συναινείς σε κάτι και όχι σε κάτι άλλο. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τα ενδιαφερόμενα άτομα και μπορεί να αναθεωρείται, όσο οι ανάγκες αλλάζουν.

Τέλος, η συναίνεση μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή!!! Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πράξης, εάν ένας από τους δυο έχει την επιθυμία να σταματήσει, αυτό θα πρέπει να γίνεται αμέσως σεβαστό, ακόμα και σε ζευγάρια που έχουν συνευρεθεί πολλές φορές.

 

  1. Εμπιστοσύνη

Είτε είσαι σε σχέση και αποφασίζετε να κάνετε πρώτη φορά σεξ, είτε είσαι single και αποφασίσεις ότι θες να προχωρήσεις με κάποι@, η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι ιδανικό να υπάρχει πάντα, για το καλό της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Δε χρωστάς σε κανέναν καμία πληροφορία για σένα, εκτός αν έχεις κάποιο ΣΜΝ και την ίδια ενημέρωση θα πρέπει να λάβεις και από το άλλο άτομο. Το να μοιραστείς ότι είναι η πρώτη σου φορά είναι καθαρά δικό σου θέμα. Μπορείς να μην το επικοινωνήσεις αν θες ή μπορείς να το πεις, ώστε και το άλλο άτομο να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί ή να μη βρεθεί προ εκπλήξεως σε τυχόν αιμορραγία (δε συμβαίνει πάντα). Συζήτησε αν θέλεις τις προσδοκίες σου και μάθε και του άλλου. Είναι σημαντικό να είστε στην ίδια σελίδα.

 

  1. Αφιέρωσε χρόνο στα προκαταρκτικά

Μπορεί το άγχος να σε κάνει να θες να ξεμπερδέψεις με την πρώτη σου φορά, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ωστόσο, η σεξουαλική διέγερση δε συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο στις γυναίκες και στους άνδρες. Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο μέχρι να διεγερθούν, οπότε αν η πρώτη σου φορά είναι με γυναίκα αφιέρωσε κάποιο χρόνο στα προκαταρκτικά, πράγμα το οποίο θα κάνει τη διαδικασία πολύ πιο ευχάριστη και ανώδυνη. Ωστόσο, η καλή λίπανση προτείνεται για κάθε παρτενέρ.  Χωρίς λίπανση είναι πολύ πιο πιθανό να βιώσεις δυσφορία και πόνο.

 

  1. Άσε τα ακροβατικά στην άκρη

Κατανοώ την ανάγκη σου να είσαι καλός και να εντυπωσιάσεις με διάφορα τρικ και υπερβολικές αλλαγές στις στάσεις, αλλά μέχρι να νιώσεις πραγματικά ασφαλής να το δοκιμάσεις είναι καλύτερο να μείνεις στα απλά. Όταν ξεκινάς το ταξίδι σου στον κόσμο του σεξ είναι καλύτερο να το κάνεις ένα βήμα τη φορά, ξεκίνα απλά και άρχισε να το εμπλουτίζεις σιγά σιγά. Η πρώτη φορά δεν είναι ποτέ η καλύτερη, αλλά το σεξ θα γίνεται όλο και πιο απολαυστικό όσο εξασκείσαι, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα.

 

  1. Καλή υγιεινή!

Κομμένα νύχια, πλύσιμο χεριών πριν ξεκινήσει η διαδικασία, καινούριο προφυλακτικό πριν από κάθε δραστηριότητα, ακόμα και αν δεν έχει προηγηθεί εκσπερμάτιση. Μπάνιο μετά την πράξη για να φύγει οποιοδήποτε υπόλειμμα σωματικού υγρού ή λιπαντικού.

 

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα! Απόλαυσε το! Για κανέναν από εμάς η πρώτη φορά δεν ήταν συνταρακτική -αλλά όλοι τη θυμόμαστε-. Δε θέλει άγχος. Κατανόηση, υπομονή και αποδοχή εκείνη την ώρα, θέλει και γέλιο να φύγει η αμηχανία! Καλή αρχή σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση