ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η Αυτοφροντίδα (self-care) είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν πολίτες, οικογένειες ή κοινότητες με πρόθεση να βελτιώσουν την υγεία τους και γενικότερα την καλή ζωή τους, να προλάβουν ή να περιορίσουν την πιθανότητα κάποιας ασθένειας και να βοηθήσουν στην ανάρρωση και στην αποκατάσταση τους μετά από κάποια ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση.

Η Αυτοθεραπεία (self-medication) αποτελεί μέρος της αυτοφροντίδας και συνιστά την υπεύθυνη επιλογή και χρήση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. προκειμένου να αντιμετωπισθούν ήπιες ασθένειες ή ήπια συμπτώματα, που έχουν διαγνωσθεί εμπειρικά από τον ίδιο τον ασθενή, χωρίς την παρέμβαση ιατρού αλλά με τη συμβουλή του φαρμακοποιού.

Είναι τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται Ιατρική Συνταγή.

  • Ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αυτοθεραπείας
  • Αναπτύσσονται από τη φαρμακευτική βιομηχανία
  • Εγκρίνονται από εθνικούς οργανισμούς φαρμάκου
  • Πληρούν δύο απαραίτητα κριτήρια: αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

Είναι απαραίτητος ο συμβουλευτικός ρόλος του φαρμακοποιού στην ενημέρωση του πολίτη για την πάθηση του και στη χορήγηση ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. χωρίς ιατρική γνωμάτευση και συνταγή

Πηγή: World Health Organization (WHO), World Self-Medication Industry (WSMI)

  • Φάρμακα για βήχα και το κρυολόγημα
  • Αναλγητικά και προϊόντα για τον πόνο και τον πυρετό
  • Φάρμακα για το γαστρεντερικό σύστημα και για παθήσεις όπως η διάρροια και η δυσκοιλιότητα
  • Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής
  • Φάρμακα για την φροντίδα του δέρματος και για δερματικές παθήσεις
  • Φάρμακα για τη φροντίδα των ματιών

Τα λιποσώματα είναι μικρές σφαιρικές δομές της τάξης του 10-9 αποτελούμενες από φωσφολιπίδια και αποτελούν κλάδο της Νανοτεχνολογίας. Χρησιμεύουν ως συστήματα μεταφοράς δραστικών συστατικών. Αποδεσμεύουν ελεγχόμενα τις βιοδραστικές ουσίες και βελτιώνουν την απορρόφηση και την βιοδιαθεσιμότητα τους. Είναι βιοσυμβατά και βιοαποικοδομήσιμα λόγω της οργανικής τους προέλευσης.

Τα λιποσώματα τεχνολογίας CEL ενσωματώνουν αποκλειστικά φυτικής προέλευσης βιοδραστικές ουσίες ως υδατικά εκχυλίσματα ή αιθέρια έλαια φαρμακευτικών βοτάνων τις οποίες κατανέμουν ταχύτατα στο δέρμα και σε παρακείμενους ιστούς στόχους όπως είναι οι μύες και οι αρθρώσεις.

Ταχεία απορρόφηση και μεγαλύτερη 2,4Χ φορές βιοδιαθεσιμότητα των δραστικών ουσιών που μεταφέρουν. Αύξηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Υψηλό προφίλ ασφαλείας χωρίς αλληλεπιδράσεις.

Τα λιποσωμικά gel τεχνολογίας CEL (Cellular Enhanced Liposomes) είναι παραφαρμακευτικά προϊόντα έρευνας και ανάπτυξης Ελλήνων επιστημόνων. Παρασκευάζονται στην Ελλάδα για την CROSS PHARMACEUTICALS.

Τα παραφαρμακευτικά μας προϊόντα πωλούνται στους καταναλωτές αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση