Επούλωση δέρματος με νέο tattoo

επουλωση νέου tattoo

Ένα tattoo μπορεί να επουλωθεί μέσα σε λίγες μέρες. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε συνεπείς με τη φροντίδα του! Γνώριζες ότι η πραγματική επούλωση του δέρματος με νέο tattoo μπορεί να κρατήσει έως και 6 μήνες;

Τα στάδια επούλωσης ενός νέου tattoo

Ο οργανισμός, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κάνει τον κύκλο του μέχρι να επουλωθεί από οποιαδήποτε παρεμβατική διαδικασία. Η επούλωση του δέρματος μετά το νέο tattoo διακρίνεται σε 4 στάδια:

1. Ερυθρότητα, διαρροή

Ο artist που σου έκανε το tattoo θα σου το δέσει, με το που τελειώσει και είναι έτοιμο. Θα σε ενημερώσει για το πότε θα αφαιρέσεις τη ζελατίνα ή τον επίδεσμο, το οποίο κυμαίνεται από ώρες έως μέρες.
Μόλις αφαιρεθεί ο επίδεσμος θα παρατηρήσεις ότι αναβλύζει υγρό από το νέο σου tattoo και ότι το δέρμα που το περιβάλλει έχει γίνει κόκκινο. Φυσιολογικό είναι, επίσης, να δεις και μελάνι να τρέχει από το tattoo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει πάνω κάτω μια βδομάδα, αλλά αν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα δε σημειωθεί βελτίωση, θα πρέπει να επισκεφτείς το δερματολόγο σου.

2. Κνησμός

Δεν είναι ασυνήθιστο μια πληγή να μας δημιουργεί κνησμό (φαγούρα) όταν επουλώνεται. Και, κακά τα ψέματα, τα tattoo είναι στην πραγματικότητα πληγές.
Τις πρώτες δυο εβδομάδες είναι πιθανό το tattoo να σου προκαλέσει κνησμό και να αρχίσει να ξεφλουδίζει. Αρχικά, πρέπει να αντισταθείς στην παρόρμηση να το ξύσεις. Η εφαρμογή μιας επουλωτικής γέλης μπορεί να σε ανακουφίσει και να βοηθήσει πολύ πιο αποτελεσματικά στην επούλωση.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια παγοκύστη και τοποθετώντας την πάνω στο tattoo να μουδιάσεις ελαφρώς την περιοχή και να ανακουφιστείς από τη φαγούρα.

Αν μετά από όλα αυτά η φαγούρα δεν υποχωρεί, τότε πρέπει να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου και ίσως να σου χορηγήσει κάποιο αντισταμινικό.

3. Ξεφλούδισμα

Μετά τη δεύτερη εβδομάδα το tattoo σου θα αρχίσει να ξεφλουδίζει. Αυτό είναι η πιο φυσιολογική αντίδραση του δέρματος, που προσπαθεί να επουλωθεί. Το tattoo αυτό καθ’ αυτό δεν θα ξεφλουδίσει. Μην ανησυχήσεις, είναι σημάδι ότι το tattoo σου επουλώνεται σωστά. Προσοχή! Μην τραβήξεις οτιδήποτε προεξέχει από το νέο tattoo. Αν τραβήξεις το δέρμα υπάρχει περίπτωση να συμπαρασύρεις και το δέρμα με το tattoo επάνω και να χαλάσεις το σχέδιο!

4. Φροντίδα

Μετά τον πρώτο μήνα, το tattoo σου θα δείχνει ζωντανό και πλήρως επουλωμένο. Είναι πολύ εύκολο να θυμάσαι να εφαρμόζεις επουλωτικά προϊόντα τον πρώτο καιρό, αλλά ακόμα και όταν φαίνεται ότι όλα τα συμπτώματα έχουν περάσει, θα πρέπει να συνεχίσεις να φροντίζεις το δέρμα σου. Αυτό θα βοηθήσει το tattoo σου να δείχνει καθαρό, ζωντανό και όπως το ονειρεύτηκες.

Συμβουλές για τη Φροντίδα του tattoo

Καθαριότητα

Το να κρατήσεις το tattoo σου καθαρό είναι το πρώτο και καλύτερο βήμα για να εξασφαλίσεις ότι δεν θα σου συμβεί καμία μόλυνση. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα υποαλλεργικό σαπούνι, χωρίς χρωστικά και αρώματα. Αν το νερό στην περιοχή σου δεν είναι απόλυτα καθαρό χρησιμοποίησε απιονισμένο νερό ή βράσε νερό και άφησε το να κρυώσει και πλύνε την περιοχή του tattoo με αυτό. Χρησιμοποίησε μια απαλή, απορροφητική πετσέτα και άφησε το tattoo να στεγνώσει εντελώς πριν ενυδατώσεις την επιδερμίδα.

Ενυδάτωση

Ο tattoo artist θα σου προτείνει κάποια ενυδατική γέλη ή κρέμα για να χρησιμοποιείς τον πρώτο καιρό στο νέο σου tattoo. Εμείς σου προτείνουμε τη CBDERMA CEL, που αποκαθιστά άμεσα την υγεία του δέρματος με νέο tattoo, χάρη στη μοναδική της σύσταση, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας!
Τα εξειδικευμένα λιποσώματα ενυδατώνουν την επιδερμίδα σε βάθος, ανακουφίζει από τη φαγούρα και δίνει στο δέρμα αυτό που χρειάζεται μετά το tattoo session.
Η τριπλή δράση της CBDERMA CEL, αντιφλεγμονώδης- επουλωτική- αναπλαστική, μαζί με την εντατική ενυδάτωση, δίνει άμεση και διαρκή λύση στο δέρμα με νέο tattoo, κάνοντας το να επουλωθεί γρηγορότερα και να ζωντανέψει!

Αντιηλιακή προστασία

Τους πρώτους μήνες μετά το νέο σου tattoo θα πρέπει να το καλύπτεις ευλαβικά με αντιηλιακό και να αποφεύγεις την έκθεση του στον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία ξεθωριάζει τα tattoo σε βαθμό μη αντιστρεπτό.
Ωστόσο, είναι καλό να μη χρησιμοποιείς αντιηλιακό κατευθείαν επάνω στο φρέσκο tattoo, καθώς η παχύρρευστη σύσταση των αντιηλιακών μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος και μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και απόφραξη τους.

Η τέχνη της δερματοστηξίας είναι ιδιαίτερη και διαφορετική. Χρειάζεται, όμως, την ανάλογη υπευθυνότητα, αφού έχει να κάνει με το σώμα και την υγεία μας. Με γεία το νέο σου tattoo. Να το χαρείς!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση