Χάκαρε το Γυμναστήριο με αυτά τα tips!

gymhacks

 

Το πήρες, λοιπόν, απόφαση να πας στο γυμναστήριο και να φτιάξεις το σώμα που θέλεις. Και Θεού θέλοντος και Covid-19 επιτρέποντος θα μπορέσεις να συνεχίσεις να πηγαίνεις. Όμως, κάθε αρχή και δύσκολή και εμείς δε θέλουμε να σε αφήσουμε έτσι. Για αυτό συγκεντρώσαμε εδώ τα πιο χρήσιμα tips για μια επιτυχημένη προσπάθεια στο γυμναστήριο, συνδυάζοντας καλή απόδοση και ψυχολογία.

1. Έχε την τσάντα του γυμναστηρίου στο αυτοκίνητο σου

Αυτό το πρώτο tip μπορεί να φαίνεται αναμενόμενο, αλλά θα εκπλαγείς με το πόσοι άνθρωποι ξεχνούν ή αμελούν να προετοιμαστούν σωστά για την προπόνηση τους. Το πιο δύσκολο κομμάτι στο γυμναστήριο είναι το να πας. Άρα γιατί να αποπροσανατολίσεις τον εαυτό σου ή να του δώσεις μια δικαιολογία ακόμα να το αποφύγει; Η άσκηση, πάνω απ’ όλα απαιτεί πειθαρχία και συνέπεια.
Γιατί, λοιπόν, να μην έχεις όλα τα απαραίτητα στο αμάξι για να είσαι έτοιμος να πας οποιαδήποτε στιγμή;

2. Χρησιμοποίησε την playlist σου

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να τσεκάρει την ώρα για να φύγεις, τότε ίσως αυτό το tip να είναι το ιδανικό για σένα. Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείς να αλλάξεις τρόπο εκγύμνασης και να αναζητήσεις κάτι με το οποίο περνάς, όντως, καλά.
Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε να προσθέσεις τραγούδια που σε κινητοποιούν στην gym - playlist σου, και για να λειτουργούν ως κίνητρο, αλλά και για να σε χρονομετράς. Η playlist σου μπορεί να αντιστοιχεί στο χρόνο που θες να παραμείνεις στο γυμναστήριο και να λειτουργεί ως κίνητρο σου.
Αυτό το tip μπορεί να μην λειτουργήσει το ίδιο καλά για όλους, αλλά είναι ένας εύκολος τρόπος να κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο και να απολαμβάνεις πραγματικά την προπόνηση σου.

3. Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο ή ακόμα και σε λειτουργία πτήσης

Το πιο δύσκολο πράγμα να παλέψεις μέσα στο γυμναστήριο είναι οι αντιπερισπασμοί. Είναι πολύ εύκολο μια ειδοποίηση στο Messanger ή στο Instagram να σε κάνει να χάσεις χρόνο scrollάροντας. Πέρα από το ότι υπάρχουν και άλλοι στο γυμναστήριο, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο μηχάνημα με σένα, υπάρχει και ένας λόγος που είσαι εσύ εκεί…ξέρεις, να γυμναστείς!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές, οι οποίες δεν απαιτούν τη χρήση δεδομένων ή Wi-Fi για να ακούς μουσική.

4. Πήγαινε στο γυμναστήριο με πρόγραμμα

Πολλοί πηγαίνουν στο γυμναστήριο με μια γενική ιδέα του τι χρειάζεται να κάνουν, πχ. Πόδια ή πλάτη. Αυτό που, όμως, γλιτώνει χρόνο και φέρνει αποτελέσματα είναι να έχεις προαποφασίσει τι ασκήσεις θα κάνεις, πόσα σετ από την κάθεμια και να συνυπολογίσεις ζέσταμα και διατάσεις, στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης σου, αντίστοιχα.

5. Μην περιορίζεσαι μόνο σε έναν τύπο γυμναστικής

Αν βαριέσαι εύκολα και δεν έχεις εντοπίσει ακόμα το ύφος της γυμναστικής που σου ταιριάζει, τότε μην περιορίζεις τον εαυτό σου. Τα περισσότερα γυμναστήρια προσφέρουν μια πληθώρα προγραμμάτων, όπου μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικά είδη γυμναστικής, από πιο ήπια, μέχρι πιο δυναμικά. Δεν είναι μόνο τα βάρη. Μπορείς να εντάξεις στο πρόγραμμα σου ημέρες πιο fun προπόνησης. Εξερεύνησε τις επιλογές σου και μη ντραπείς να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα, μέχρι να βρεις αυτό στο οποίο μπορείς να δεσμευτείς και να επενδύσεις.

6. Ζήτα βοήθεια!

Πολλές φορές μπορείς να βρεθείς σε μια θέση που να μην ξέρεις τι να κάνεις. Πίστεψε με, το να ζητήσεις βοήθεια είναι προτιμότερο από το να τραυματιστείς! Μην ντρέπεσαι και ζήτα από το προσωπικό να σου εξηγήσει μια άσκηση ή πώς δουλεύει το μηχάνημα που θέλεις να κάνεις. Οι περισσότεροι στο γυμναστήριο είναι φιλικοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, γιατί μας ενώνει η κοινή προσπάθεια που κάνουμε ταυτόχρονα.

7. Γυμναστική χωρίς Διατροφή γίνεται;

Όχι είναι η απάντηση και ο λόγος απολύτως σαφής. Ο οργανισμός είναι μηχανή. Για να κάψει λίπος και να παράξει μύες θέλει καύσιμο, δηλαδή τροφή. Αν δεν θέλεις να επισκεφτείς κάποιο διατροφολόγο, φρόντισε να λάβεις αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης καθημερινά, ώστε να βοηθάς το σώμα σου να φτάσει τον επιθυμητό στόχο πιο γρήγορα. Μια προσεγμένη διατροφή με μικρότερης έντασης άσκηση θα σε πάει πολύ πιο μακριά από απανωτές, δύσκολες προπονήσεις.
Εδώ μπορείς να υπολογίσεις την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεσαι, ανάλογα τη γυμναστική που κάνεις
https://www.calculator.net/protein-calculator.html 

Θυμήσου ότι κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί με το ζόρι, όση πειθαρχία και αν έχεις. Χρειάζεται να γουστάρεις αυτό που κάνεις! Στόχος σου μπορεί να είναι να κάνεις τη γυμναστική και την καλή διατροφή τρόπο ζωής. Να απολαμβάνεις τις επισκέψεις σου στο γυμναστήριο και να βλέπεις τα οφέλη, τόσο στον καθρέφτη, αλλά και μέσα σου.
Καλή, δυναμική αρχή!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση